Πώς να προστατεύσετε το αυτοκίνητό σας από κλοπή;

Είναι αλήθεια πως εάν δεν θέλετε κάποια στιγμή να βγείτε από το σπίτι και να συνειδητοποιήσετε ότι το αυτοκίνητό σας έχει κάνει φτερά, πρέπει να λάβετε τα μέτρα σας. Παρότι κανείς δεν μπορεί να σας εγγυηθεί ότι το αγαπημένο σας αυτοκίνητο δεν θα κλαπεί, υπάρχουν κάποια μέτρα που μπορείτε να πάρετε ώστε να νιώθετε μεγαλύτερη ασφάλεια.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να προστατεύσετε το αυτοκίνητό σας.

1. Έχτε Immobilizer;

Βεβαιωθείτε ότι το αυτοκίνητό σας διαθέτει immobilizer. Έτσι ουσιαστικά αποτρέπεται η εκκίνηση του κινητήρα του αυτοκινήτου ακόμα και από εκείνους που έχουν αντίγραφο του κλειδιού σας.

2. Προμηθευτείτε αντικλεπτικό μπαστούνι

Πρόκειται για συστήματα τα οποία κλειδώνουν κάποια μέρη του οχήματος ώστε να μην μπορεί ο κλέφτης να το οδηγήσει. Το πιο δημοφιλές στις μέρες μας είναι το club που κλειδώνει ουσιαστικά το τιμόνι. Υπάρχει επίσης μπαστούνι το οποίο συνδέει το συμπλέκτη με το τιμόνι, όπως επίσης ένα ακόμα που συνδέει το χειρόφρενο με τον λεβιέ ταχυτήτων. Με αυτό τον τρόπο ο βαθμός δυσκολίας για κάποιον που έχει βάλει στο μάτι το αυτοκίνητό σας ανεβαίνει.

3. Επενδύστε σε συναγερμό

Ένα καλό σύστημα συναγερμού είναι αρκετό πολλές φορές για να αποτρέψει κάποιον επίδοξο κλέφτη. Φροντίστε πάντα ο συναγερμός σας να είναι συνδεδεμένος με μια εφεδρική μπαταρία, διότι αρκετές φορές οι κλέφτες γνωρίζουν πώς να τον αποσυνδέουν από την μπαταρία, κυρίως σε παλαιού τύπου συναγερμούς.

4. Εγκαταστήστε ένα kill switch.

Πρόκειται για έναν διακόπτει ο οποίος απομονώνει και απενεργοποιεί κάποια μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου, όπως τη μίζα ή τη μπαταρία, εμποδίζοντας την εκκίνησή του. Βεβαιωθείτε πρώτα ότι ο κατασκευαστής του οχήματός σας το επιτρέπει και δεν υπάρχει περιορισμός από την εγγύηση.

5. Τοποθετήστε σύστημα παρακολούθησης οχημάτων

Μπορεί να είναι ακριβό σαν επένδυση ειδικά εάν συνδυαστεί με κάποιο σύστημα συναγερμού, αλλά παρέχει διαρκή εικόνα για το που βρίσκεται το αυτοκίνητο μέσω του GPS, αφού στο όχημα τοποθετείται ένας κρυφός πομπός που στέλνει σήμα μόλις ενεργοποιηθεί και αναφερθεί κλοπή.

6. Επενδύστε σε μία ασφάλεια κλοπής αυτοκινήτου.

Όλα τα παραπάνω χρησιμεύουν μόνο στο να σας προειδοποιήσουν ότι κάποιος παραβιάζει το αυτοκίνητό σας. Η πραγματική κάλυψη από κλοπή προσφέρεται μέσω ενός αντίστοιχου ασφαλιστικού προγράμματος, με μικρό σχετικά κόστος, σε σχέση με τα υπόλοιπα συστήματα και εργαλεία, και μπορείτε να έχετε, ουσιαστικά, το κεφάλι σας ήσυχο.

Αφού υπολογίσετε το μηνιαίο κόστος των ασφαλίστρων για το δικό σας αυτοκίνητο θα δείτε ότι είναι μικρότερο από το ποσό που μπορεί να χρειαστεί να διαθέσετε μετά από μια πιθανή κλοπή του αυτοκινήτου σας. Εάν θέλετε, λοιπόν, να παρέχετε στο αυτοκίνητό σας την καλύτερη δυνατή προστασία δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε με εμάς και να ενημερωθείτε αναλυτικά για τα διαθέσιμα προγράμματα ασφάλισης.

Πηγή: eurolife.gr